روحانی در شرایطی که آشکارا به برخی موارد مانند مستند "من روحانی هستم" اشاره اما از ذکر نام خودداری می کرد، منتقدان این روزهای دولت را این گونه معرفی کرد که "اقلیت ناچیزی هستند که از برداشتن تحریمها عصبانی هستند چراکه لطمه میخورند چون از این تحریمها سوءاستفاده میکردند و برخی از تخریبهایی که علیه دولت صورت میگیرد نیز از این موضوع منشأ میگیرد."
بر این اساس، مهم ترین جملات روحانی در مقام پاسخ دادن به حواشی اخیر دولت تدبیر و امید بدین شرح است:
- یکی از اهداف این تخریبها این است که دولت را به حاشیهپردازی مشغول کنند و اینکه نگذارند دولت راه خود را ادامه دهد.
- اینکه عدهای راه دولت را نپسندند، اشکالی ندارد، نقد کنند. ما از نقد سازنده استقبال میکنیم. نقد سازنده لازم است اما عدهای اتهام، دروغپردازی، تخریب و هوچیگری شروع کردهاند.
- هنوز به مقطعی نرسیدهایم که لازم بدانم برای مردم توضیح دهم. ما از این مسائل عبور میکنیم ولی آنها میخواهند دولت را از مسیر خود خارج کنند.
- عدهای دلشان نمیخواهد دولت موفق شود و در این ارتباط یا قاعده بازی را نمیدانند یا اهداف دیگری را دنبال میکنند.
- جایی که نقد است، ما از نقد استفاده میکنیم اما جایی که دروغ و تخریب است، این به معنای مخالفت با منافع ملی و دستور مقام معظم رهبری است.
- نباید تهمت و افترا بزنیم و شایعهپراکنی کنیم.
- دولت نباید در مسیر خود دچار مشکل شود. دولت نماینده اکثریت قاطع مردم است و مردم نیز خواهان بهبود زندگی و آشتی هستند که هدف دولت است.
- چنانچه گروهی بخواهد رای اکثریت مردم را نادیده بگیرد و به مسیری که مسیر دولت و منافع مردم است، لطمه بزند، در آنجا خود مردم باید به صحنه بیایند و چنانچه لازم بود، دولت برای مردم توضیح میدهد، اما من اکنون این نیاز را احساس نمیکنم.
- بسیاری از دوستان هم از طرق مختلف از ما درخواست داشتند در صحبتهای خود به شایعهپراکنیها پاسخی بدهم اما امروز این نیاز را احساس نمیکنم هر زمان که نیاز بود این صحبتها را اعلام میکنم.
آنچه در اظهارات رییس جمهور بیش از پیش خودنمایی می کند تلاش او برای عدم اشاره مستقیم به موضوعات اصلی مدنظر خود و ارائه پاسخ های غیرمستقیم است.
بر این اساس روحانی هرگز به هیچ حاشیه ای اشاره نکرده و حتی توضیح نداده است که این اظهارات در پاسخ به کدام "گروه" که قصد داشته "رای اکثریت مردم را نادیده بگیرد و به مسیری که مسیر دولت و منافع مردم است، لطمه بزند" بیان شده است.
اصرار روحانی برای اظهارنظر در لفافه، بخش های از اظهارات او را بیش از پیش مبهم کرده است. شاید مهم ترین بخش پاسخ های روحانی به انتقادات اخیر، به قسمتی از اظهارات او بازمی گردد که گفت "مردم باید به صحنه بیایند".
رییس جمهور توضیح نداده است از کدام "صحنه" صحبت می کند و آیا به نظر او، مردم تا کنون در صحنه نبوده اند؟
معلوم نیست منظور روحانی از به کار بردن این جمله دستوری چیست و به زعم او، مردم در چه شرایطی "باید" به "صحنه" بیاییند. آیا پاسخ به منقدان دولت یازدم، نیاز به فراخواندن مردم به "صحنه" دارد؟
مردم باید به كدام "صحنه" بیایند، آقای روحانی؟
حسن روحانی در بخشی از گفتگوی تلویزیونی دیشب خود به برخی حواشی اخیر دولت واكنش نشان داد.
۱۳۹۳/۲/۱۱